AVAZOVA AKCIJA

Podrška roditeljima i radost za najmlađe: "Dnevni avaz" bebama podijelio paketiće

Paketi će biti distribuirani putem Baby javne kuhinje i Udruženja "Obraduj nekoga”

Naši novinari sa ekipom Udruženja “Obraduj nekoga” - Avaz
Ovo su samo neki od poklona za najmlađe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

22.12.2023

Ususret praznicima "Dnevni avaz" novogodišnje paketiće podijelio je i bebama kojima je potrebna pažnja svih nas. Mališanima uzrasta do dvije godine podijelili smo 1.267 komada kašica, 44 pakovanja formule za bebe, 5.000 pelena, 320 pakovanja vlažnih maramica, 50 komada šampona, 50 komada kupki, dva seta za dječiji krevetić, 150 komada starter paketa za novorođenčad, 683 komada dječijih odijela za novorođenčad, 20 pari papica.

Pokloni za najmlađe

Paketići za bebe, u vrijednosti od gotovo 16.000 KM, bit će distribuirani putem Baby javne kuhinje i Udruženja "Obraduj nekoga".

- Zadovoljstvo nam je pružiti podršku roditeljima i obradovati ih poklonima za njihove najmlađe - kazao je Miralem Aščić, zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Dnevnog avaza".

Aida Sadiković-Mehonić iz Udruženja "Obraduj nekoga" kazala je da im ova donacija zaista znači.

- Ova donacija od „Dnevnog avaza“ za naše bebe u stanju socijalne potrebe nama zaista znači, s obzirom na to da je naša Baby javna kuhinja otvorena u vrijeme pandemije, a nakon toga je došla izolacija i svi ti globalni problemi koji su uzrokovali izuzetno visok porast cijena. U prvom redu, to je najviše zakačilo roditelje beba. Ova donacija će nama mnogo značiti jer ćemo ih osigurati za ove zimske dane koji su najteži za porodice u stanju socijalne potrebe koji moraju osigurati ogrjev, školske potrebe starije djece i uvijek im je decembar i početak naredne godine najproblematičniji i najviše im treba hrane, mlijeka, pelena i stvari za bebe - kazala je Sadiković-Mehonić. 

Aida Sadiković-Mehonić. N. Šaljić

Stvaranje magičnih trenutaka

Kako ističe, paketi će poslužiti tri mjeseca.

- Paketić koji smo dobili koristit će barem tri mjeseca našim korisnicima u Baby javnoj kuhinji. S obzirom na to da oni svakodnevno dobivaju te obroke, koristit će 60 redovnih beba korisnica, ali mislim da ćemo uspjeti da obradujemo sve korisnike s liste čekanja, odnosno korisnike za koje u ovom trenutku nemamo dovoljno donacija, a zahvaljujući ovoj donaciji sada ćemo imati - dodala je Sadiković-Mehonić.

Uz zahvalnost partnerima koji su podržali ovu akciju (Hellena baby care, Becutan, Ataco, MD Baby shop, Violeta, Aksa, Orbico, Jambo, Hamanek, Orange tree) i doprinijeli stvaranju magičnih trenutaka za naše najmlađe sugrađane, svim mališanima želimo još mnogo paketića spakovanih s ljubavlju i toplinom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.