SARAJEVO

Najavio premijer KS Nihad Uk: Nova zgrada MUP-a KS bit će izgrađena na Pofalićima

Nakon više od 30 godina još jedno gradsko ruglo pretvaramo u lijepo uređen i svrsishodan prostor, kazao je Uk.

S potpisivanja ugovora. Vlada KS

Z. K.

29.12.2023

Nihad Uk premijer Vlade KS najavio je da će na Pofalićima biti izgrađena nova zgrada MUP-a KS i Policijske uprave Novo Sarajevo u ulici Kolodvorska, na području Općine Novo Sarajevo. Prije toga bit će srušen objekat koji nikada nije završen i koji godinama predstavlja ruglo u tom dijelu grada.

- Ovu godinu ispraćamo samo dobrim vijestima. Nakon više od 30 godina još jedno gradsko ruglo pretvaramo u lijepo uređen i svrsishodan prostor - kazao je Uk.

U prisustvu notara jučer je ozakonjena Odluka Skupštine KS koja je dala saglasnost na Ugovor o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između KS i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo.

- U praksi to znači da ćemo davno započetu građevinsku konstrukciju srušiti i pokrenuti gradnju potpuno novog objekta. Na ovoj atraktivnoj lokaciji Vlada KS finansiraće izgradnju dugoočekivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo - izjavio je Uk.

Na površini od oko 25.000 kvadratnih metara stvorit će se preduvjeti za optimalno funkcioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Potpisivanju dokumenata, pored Uka, prisustvovali su ministar policije Admir Katica i direktor ViK-a Rusmir Salkić.

Radovi na objektu čija će betonska konstrukcija biti srušena počeli su davne 1978. godine. No, radovi nikada nisu privedeni kraju i objekat nije dobio svoju svrhu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.