INTERAKTIVNO ISKUSTVO

Gotovo 1.200 učenika sarajevskih škola posjetilo Olimpijski muzej

Nova saznanja i bolje razumijevanje sportske historije i značaja koji su Zimske olimpijske igre imale za našu regiju

Učenici u posjeti Olimpijskom muzeju. Vlada KS

D. R.

5.1.2024

Tokom prvog polugodišta školske 2023/2024. godine, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Institut razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS pružili su priliku svim učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo za posjetu Olimpijskom muzeju, u svjetlu sjećanja na XIV Zimske olimpijske igre.

Gotovo 1.200 učenika posjetilo je Olimpijski muzej i iskoristilo priliku za nova saznanja i bolje razumijevanje sportske historije i značaja koji su Zimske olimpijske igre imale za našu regiju.

- Kroz interaktivno iskustvo naši su učenici mogli otkriti i naučiti više o nevjerovatnim trenucima i dostignućima koja su obilježila taj grandiozan događaj. Ove posjete bile su i izvanredna prilika za proširenje njihovih vidika, poticanje interesa za sportsku povijest i promicanje važnosti sportskog duha. Osim toga, naši učenici imali su i priliku naučiti o povijesti na način koji će im omogućiti dublje razumijevanje i povezanost s vlastitom kulturom i naslijeđem - istakli su iz Ministarstva.

Ovo je jedna u nizu posjeta kulturno-historijskim ustanovama, koju organizuju Ministarstvo i Institut za učenike osnovnih i srednjih škola, u okviru vannastavnih aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.