NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnom avazu" čitajte: Šta je tačno dogovoreno u Laktašima

Iako se nakon sastanka špekulirao o tome šta je stavljeno na sto i potpisano, "Avaz" ekskluzivno otkriva šta je dogovoreno

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

20.1.2024

U dvobroju izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, pročitajte šta su to predstavnici koalicije na državnom nivou kojem su prisustvovali Milorad Dodik (SNSD), Dragan Čović (HDZ BiH) i predsjednici stranaka trojke Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS), dogovorili u četvrtak na sastanku održanom u Laktašima.

Iako se nakon sastanka špekulirao o tome šta je stavljeno na sto i potpisano, "Avaz" ekskluzivno otkriva šta je dogovoreno.

Saznajte šta su to, između ostalog, dogovorili lideri po pitanju izmjena Izbornog zakona, koji su rokovi, šta žele od Evropske komisije.

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u petak su preuzeli parkinge povezane s Ibrahimom Hadžibajrićem, bivšim načelnikom Općine Stari Grad, koji je već u pritvoru zbog krivičnih djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Ovom akcijom Hadžibajriću su zaplijenjeni milioni KM.

U stranku se u Brčkom upisalo 120 novih članova, Radončić poručio: Preživjeli smo i pobijedili državnu mafiju, vrijeme je za politički povratak SBB-a!

Za "Avaz“ je govorio ponosni otac četvorki Nemanja Petrović iz Banje Luke.

Njegova supruga Milena je u Sloveniji na svijet donijela četiri dječaka.

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto poručio je da mu je čast što je obradovao svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, nakon što se našao na listi kandidata za suđenje Svjetskog prvenstva 2026. godine.

"Avaz“ saznaje i da se čeka odobrenje Vlade Federacije BiH po pitanju novog poskupljenja plina.

U Sudu BiH u petak je održano ročište u ekstradicionom postupku protiv Libanca Abdela Madžida el-Oveita, državljanina Švedske koji je zajedno s dvojicom sunarodnjaka uhapšen u Sarajevu zbog ubistva Šveđanina Harisa Ostendala.

Pročitajte što se Marokanac protivi izručenju Švedskoj.

Za ''Avaz'' govori i Žarko Papić, ali i načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Donosimo i prilog ''Panorama Sedmice'', pročitajte razgovore s glumicom Marijom Pikić, ambasadorom BiH u Kataru Semirom Haliovićem, ali i vijećnikom u Gradu Sarajevu Vedadom Deljkovićem.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.