SARAJEVO

Krišto održala sastanak s predsjednicom Mađarske: Razgovarale o evropskim integracijama BiH

Krišto i Novak su razgovarale i o daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Mađarske

Novak i Krišto. Vijeće ministara BiH

N. H.

30.1.2024

Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH,  razgovarala je u Sarajevu s predsjednicom Mađarske Katalin Novak o evropskom putu Bosne i Hercegovine i daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsjedavajuća Krišto je istakla kako je Vijeće ministara BiH svjesno izazova koji stoje pred našom zemljom, ali je odlučno i predano radi na ostvarenju 8+1 uvjeta, odnosno 14 ključnih prioriteta na putu prema članstvu u Evropskoj uniji (EU). Naglasila je da Bosna i Hercegovina u martu očekuje iz Brisela dobivanje tačnog datuma za otvaranje pregovora.

Krišto je zahvalila predsjednici Novak za podršku koju prijateljska Mađarska pruža Bosni i Hercegovini na njenom evropskom putu.

Istakla je uvjerenje da će Mađarska tokom predsjedavanja Vijećem Evropske unije u drugoj polovini 2024. godine nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji u nastavku procesa proširenja, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sagovornice su razmijenile mišljenja o modalitetima jačanja ekonomske i saradnje u drugim oblastima, što je u obostranom interesu dviju zemalja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.