ALFA TV

ALFA INFO za 6. februar

Večerašnji ALFA INFO donosi teme koje su obilježile današnji dan

ALFA INFO. ALFA TV

Avaz.ba

6.2.2024

Večerašnji ALFA INFO donosi teme koje su obilježile današnji dan.

Generalna direktorica za Evropu pri Službi EU za vanjske poslove (EEAS) Angelina Ajhorst (Eichhorst) posjetila je Bosnu i Hercegovinu gdje će boraviti u dvodnevnoj posjeti.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) učestvovao je na sastanku Grupe prijatelja Zapadnog Balkana u Rimu. Teme sastanka kojem su prisustvovali i ministri vanjskih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, bile su ekonomske perspektive i evropske integracije regiona. Visoki predstavnik se također sastao s Aleksandrom Šalenbergom (Alexander Schallenberg), ministrom vanjskih poslova Austrije, Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i Janom Marianom, zamjenikom ministra vanjskih poslova Češke Republike, te je s njima razgovarao o političkoj situaciji u BiH i regionu zapadnog Balkana.

Poslanik iz Stranke demokratske akcije (SDA) u Narodnoj skupštini RS Ramiz Salkić podnio je protiv Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta RS, zbog proslave 9. januara krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu operativne akcije „Zip“ na području Gradačca, Srebrenika i Kladnja, realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi traje od 2. do 18. februara, a Bosnu i Hercegovinu predstavljat će naša najbolja plivačica Lana Pudar.

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje sutra u BiH.

ALFA INFO pratite svaku večer od 18:30 sati, samo na ALFA TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.