ALFA TV

ALFA INFO za 14. februar

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme

ALFA INFO. Alfa TV

Alfa TV

14.2.2024

ALFA INFO i ove večeri donosi aktuelne teme.

Nakon što je Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH, na čelu s Draganom Čovićem, liderom HDZ-a BiH, objavio prijedlog koji se odnosi na izbor jednog od članova Predsjedništva BiH, oglasio se i Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH. Isključivo je poručio da su asimetrična rješenja za izbor članova Predsjedništva BiH apsolutno neprihvatljiva.

Čuveni britanski klizački par Džejn torvil (Jayne Torvill) i Kristofer Din (Christopher Dean) ponovo su došli u Sarajevo, u sklopu obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara.

Donesena je presuda u predmetu Balijagić. Saznajte šta se, između ostalog, navodi u presudi koju je pročitao predsjednik Sudskog vijeća.

Tužilaštvo BiH proširilo je istragu u aferi "Prisluškivanje" protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e. Istraga je proširena na više predmeta, što je jedan od razloga zbog čega je postupajuća tužiteljica Bojana Jolović zatražila produženje pritvora za još mjesec dana.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP Čelendžer turnira u Manami (Bahrein).

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Ukoliko ste propustili večerašnji ALFA INFO, pogledajte video ispod. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.