PS BIH

Magazinović: U Evropsku uniju nas neće uvesti takmičenje u deklarativnim izjavama

U EU nas neće uvesti takmičenje u deklarativnim izjavama ko je više opredijeljen za to, nego konkretni koraci kao što je današnji, rekao je on

Saša Magazinović. Fena

FENA

16.2.2024

Šef Kluba zastupnika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Vijeću Evrope Saša Magazinović pozdravio je današnje Usvajanje Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u Domu naroda PSBiH.

- Pozdravljam činjenicu da je Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine nakon nepotrebnog prolongiranja usvojio ovaj bitan zakon. Važno je da su ljudi u institucijama prepoznali značaj zakona i pokazali svijest o razmjerama eventualnih posljedica koje nastaju kada institucije Bosne i Hercegovine ne slijede međunarodne standarde u borbi protiv pranja novca i financiranja terorizma - rekao je Magazinović za Fenu.

Ali kaže da želi da vidi da će svijest o potrebi provođenja reformi u Bosni i Hercegovini biti vidljiva i u narednom periodu kroz konkretne aktivnosti, a prije svega usvajanje zakona kojim Bosna i Hercegovina dostiže međunarodne standarde u različitim oblastima.

- U Evropsku uniju nas neće uvesti takmičenje u deklarativnim izjavama ko je više opredijeljen za to, nego konkretni koraci kao što je današnji - poručio je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.