NAKON PROTESTA

Brat ubijene Amre: Ne postoji nikakva politička borba, nego borba za satisfakciju života moje sestre koja je ubijena rukom države

Ili ću se izboriti ili ću umrijeti, poručio je

Nedžad Kahrimanović. A. Bešić / Avaz

S. S.

17.2.2024

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre, nakon protestne šetnje u Tuzli i zahtjeva za ostavkom ministra unutrašnjih poslova TK Hajrudina Mehanovića i komesara Dževada Kormana, obratio se medijima.

Kazao je da ovo duga i teška borba sa koruptivnim sistemom koji obuhvata Skupštinu TK, Vladu TK, MUP TK i političku nedonoščad.

- Ovo je borba samo nas dvojice, niko ne stoji iza toga. Finansijski, duhovno i svakako stojimo iza toga. Ne postoji nikakva politička borba već borba za satisfakciju života moje sestre koja je ubijena rukom države, MUP-a, zločinca, rukom ministra MUP-a TK koji nemaju nikakvo dostojanstvo, direktora policije - kazao je Nedžad Kahrimanović.

Dodao je da kod poslanika koji su glasali protiv smjene nadležnih nema ljudskosti, nego samo bahatost i borba za fotelje.

- Borba ne prestaje. Nema predaje. Balašević je rekao "krivi smo mi, što smo ih slušali". To je maširenija s kojom mi građani se moramo izboriti. Ili ću se izboriti ili ću umrijeti. Ovo nije borba od minute ni sata. Dok god budem imao daha borit ću se da ode ministar TK, direktor policije i svi u lancu. Naša borba počinje za nezaborav Amre - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.