"AVAZ" NA LICU MJESTA

U Gračanici obilježen Međunarodni dan Civilne zaštite: Pohvale i nagrade pojedincima i organizacijama za angažman

Na lokaciji Kamenolom, prezentacija vozila nabavljenih zajedničkim sredstvima JP i Grada Gračanice

Sa obilježavanja. H. Čalić

H. Čalić

29.2.2024

Prvi mart - Dan Civilne zaštite danas je svečano obilježen i na području Grada Gračanice. O rezultatima koji su postignuti u prošloj godini na zaštiti ljudi i materijalnih dobara i u drugim oblastima, govorio je komandant Gradskog štaba CZ-e Gračanice Nusret Helić.

Helić se osvrnuo na dobre rezultate Gradskog štaba CZ-a prošlu godinu kada je riječ o odbrani od popava u Sprečkom polju u dva navrata, u martu u junu, sanaciji klizišta Mednica i Buk, regulaciji korita rijeke Spreče na tri lokacije. Osvrnuo se i na dosadašenje rezultate na deminiranju, ulaganju u PVJ u godini u kojoj su vatrogasci imali 10 intervencije, o dobrovoljnom darivanju krvi...

Ovom prilikom, komandant GŠ CZ-e Nusret Helić i načelnik GŠ-a Mustafa Bajić, zaslužnim pojedinicima i organizacijama dodijelili su pohvale i novčane nagrade. Pohvale su uručene direktorima javnih preduzeća „Komus“ Senadu Memiću i JP "Vodovod i kanalizacija" Galibu Mahmutoviću. Novčane nagrade su dobili pojedinci: vatrogasci Hasan Hadžić i Nermin Valjevac, Alen Okić i Semir Bajić iz ATV „Ratiš“, te dobrovoljni davaoci krvi Hanifa Smajić, Zijad Gopo i Sejdalija Avdić.

Nakon toga, svečano obilježavanje 1. marta, Dana CZ-e, nastavljeno je na lokaciji Kamenolom, sjedištu JP "Vodovod i kanalizacija", preduzeću kome je nedavno nabavljeno specijalno vozilo uz sufinansiraje Grada, na čemu se gradonačelniku Heliću zahvalio direktor Galib Mahmutović i uposlenici. Istovremeno je izvršena prezentacija i ostalih vozila ova dva uspješna javna preduzeća, čija se mehanizacija nerijetko koristi za potrebe Gradskog štaba civilne zaštite u slučaju nepogoda i prirodnih nesreća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.