TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

Odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Ankare po pitanjima stabilnosti i mira u BiH će se sve više nastaviti, rekao je Erdoan

Erdoan s članovima Predsjedništva BiH. Anadolija

Anadolija

2.3.2024

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) rekao je danas kako su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Ankaru.

Dodao je i da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači.

Erdoan se na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji sastao s predsedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović, prenosi Anadolija.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdoan je istakao da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti BiH i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Tursku, i da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Ankare po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio kako će se nastaviti preduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmene dvije zemlje i njihove saradnje na svim poljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.