BIVŠI DIREKTOR BIA-E

Vulin napao njemačku šeficu diplomatije: "Da li si prepisala govor od djeda naciste?"

Pošto je djed nacista branio Evropu od Sovjeta, nije ni čudo što mu unuka brani Evropu od Srba i Rusa, istakao je senator RS

Aleksandar Vulin. Facebook

N. H.

6.3.2024

Aleksandru Vulinu, senatoru RS i bivšem direktoru BIA-e, zasmetao je govor njemačke ministrice vanjskih poslova Analene Berbok (Annalena Baerbock), u kojem se dotakla agresije na BiH u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Berbok je izjavila da "srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao devedesetih u Sarajevu". Vulina je interesiralo "da li je prepisala govor dede naciste"

- Kada ministrica Berbok izjavi da je u Sarajevu prije trideset godina odbranjena evropska ideja i da danas srce Evrope jednako kuca u Kijevu kao 1990. godine u Sarajevu, onda je jasno da nama Srbima u Evropskoj uniji ima mjesta taman koliko i Rusima - rekao je Vulin, pa nastavio:

- Jedna stvar ostaje nejasna - da li je Berbok govor pisala sama ili je prepisala govor svog djeda Valdemara, ubijeđenog naciste kada je 1944. godine primao orden za vojne zasluge.

Pošto je djed nacist branio Evropu od Sovjeta, nije ni čudo što mu unuka brani Evropu od Srba i Rusa, pa i kada je ne napadaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.