ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Ramazanska akcija: Pomozi.ba distribuira 500 tona hrane socijalnim kategorijama širom BiH

Akcija je započela jutrošnjim polaskom 25 kamiona iz Sarajeva prema 20-ak bh. gradova

Predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić - Avaz
Pomozi.ba - Avaz
Pomozi.ba - Avaz
Pomozi.ba - Avaz
Pomozi.ba - Avaz
+3
N. Aj.

10.3.2024

Humanitarna organizacija Udruženje Pomozi.ba u sklopu “Ramazanske akcije“ počela je distribuciju blizu 500 tona hrane za socijalno ugrožene građane širom Bosne i Hercegovine.

Akcija je započela jutrošnjim polaskom 25 kamiona iz Sarajeva prema 20-ak bh. gradova.

Hrana u paketima

Predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić istakao je da ovim konvojem pomoći zvanično otvaraju Ramazansku akciju.

- Hrana će biti distribuirana širom Bosne i Hercegovine. Obuhvaćeni su svi kantoni, dio RS-a, veliki broj udruženja i organizacija će dobiti ovu hranu, a u kamionima se prvenstveno nalazi hrana, paketi koji će biti podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu širom BiH - rekao je Karalić.

Ističući da se radi o velikoj humanitarnoj akciji, Karalić je kazao da je ovo samo dio cjelokupne Ramazanske akcije od ukupno hiljadu tona hrane.

- U Bosni i Hercegovini je planirana podjela ovih 500 tona, a preostalih 500 tona već je u pripremi za podjelu, dio u Palestini, a dio u Siriji i Turske, odnosno područjima koja su prošle godine u ovo doba pogođeni strašnim zemljotresom. Mogu slobodno reći da je ovo najveća naša Ramazanska akcija do sada - kazao je Karalić.

Osnovne namirnice

On je najavio i nastavak humanitarnih aktivnosti Udruženja “Pomozi-ba“ s ciljem da budu od koristi socijalno ugroženim kategorijama i društvu uopće.

Pojasnio je da danas poslani konvoj pomoći iz Sarajeva u ostatak BiH sadrži pakete u kojima se nalaze osnovne životne namirnice poput brašna, ulja, šećera i soli i da se radi o paketima od po 70 kilograma i u vrijednosti od oko 100 KM.

- Kao i do sada, dijelit ćemo i garderobu, higijenske potrepštine i sve ono što je građanima potrebno - kazao je Karalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.