POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Predložen pritvor za Haruna Osivčića: Ranio djevojku (23) na Baščaršiji

Harun Osivčić (30) je ranio djevojku u predjelu desne potkoljenice

Osivčić: Ranio djevojku na Baščaršiji. Avaz

11.3.2024

Nakon pucnjave koja se desila u petak na Baščaršiji predložen je jednomjesečni pritvor za Haruna Osivčića (30), potvrdila je za portal "Avaza" portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti krivično djelo. On se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Pucnjava se dogodila na raskrsnici ulica Telali-Safvet-bega Bašagića, a tom prilikom je ranjena djevojka (23). Harun Osivčić (30) je ranio djevojku u predjelu desne potkoljenice.

Osivčić je ranije osuđivan. On je u septembru 2019. pritvoren, a godinu poslije i osuđen u Kantonalnom sudu u Sarajevu jer je zajedno sa Samirom Uzunovićem i Admirom Duvnjakom naoružan i maskiran upao u kuću u starom dijelu Sarajeva.

Samir Uzunović, Admir Duvnjak i on su osuđeni na ukupno šest godina i mjesec zatvora zbog razbojništva. Osivčić je osuđen na dvije godine i mjesec zatvora, dok su Uzunović i Duvnjak dobili po dvije godine.

Osivčić je tada proglašen krivim i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Presuda im je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je optužena trojka sklopila sa sarajevskim Tužilaštvom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.