PREDSJEDNIK RS

Dodik uvrijedio Aleksandru Pandurević: "Ne mogu neke usjedlice da komentarišu.."

Onaj što se danima slika sa ženama, ovako misli o njima, odgovorila mu je Pandurević

Aleksandra Pandurević i Milorad Dodik. Avaz kolaž

D. H.

12.3.2024

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sramotno je izvrijeđao Aleksandru Pandurević iz SDS-a nazvavši je "usjedilicom", a zbog njenih komentara o zakonu o sudovima BiH.

Čitanje zakona

Na pitanje novinara o njenim konstatacijama Dodik je rekao: “Ne mogu neke usjedilice kao ona Pandurevićka nešto da komentarišu…”

- Dame i gospodo, predsjednik Republike Srpske kada ostane bez argumenata. Onaj što se danima slika sa ženama, ovako misli o njima. I, da, ja sam pročitala svaku riječ zakona, kao i Nebojša Radmanović. Želim da vjerujem da ga on nije pročitao i da nije svjesno urušio konstitutivnost RS - navela je Pandurević.

Sramni napad

Reagovala je i Biljana Lukić, predsjednica Aktiva žena SDS koja je ovu izjavu Dodika okarakterisala kao “sramnim i bezočni napad” , a koji je pokazao samo “slabost i niskost njegove ličnosti kada ostane bez argumenata” .

- U trenucima kada ga neko istjera na čistac i dokaže da ne govori istinu, Dodik poteže najvulgarniji vokabular, pun uvreda, ličnih diskreditacija i predrasuda po kojem će ga jedino pamtiti građani. Nasrnuti na jednu ženu, aludirajući na njen bračni status, i to uoči proslave 8. marta, Dana žena govori o Dodikovim manirima i njemu samom. I opet niko, ni Džender centar, ni republičke organizacije koja se bave ravnopranosti polova bez reakcije. Gluvi i nijemi kao društvo na Dodikove svakodnevne uvrede čekamo idući nasrtaj na čast i dostojanstvo neke druge žene. Juče je to bila Aleksandra Pandurević, sutra može biti bilo koja druga - zaključila je predsjednica Aktiva žena SDS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.