POZIVA NA OBRAČUN

Radikal Aličković nastavio s prijetnjama: Objavio listu za odstrel

Pozivamo sve nadležne institucije da pod hitno stanu ukraj ovakvim prijetnjama i ugrožavanju novinara i javnih ličnosti

Aličković poziva na nasilje. Facebook Screenshot

Urednički kolegij "Dnevnog avaza"

16.3.2024

Nakon što je uputio otvorene prijetnje novinaru „Avaza“ Danijalu Hadžoviću, radikal Nihad Aličković nastavio je s prijetnjama prema Hadžoviću i drugim svojim neistomišljenicima.

Podsjetimo, Aličković je jučer na svom Facebook profilu objavio:

- Bagri se mora stati u kraj! Ako neko ima snimak Denijala Hadžovića sa Face-a gdje pljuje po defileju ljiljana za 1. mart, neka mi pošalje link ili postavi komentar – napisao je Aličković.


Prijetnja Aličkovića. Facebook Screenshot

Radikal je nastavio u svom stilu, pa je objavio status u kojem Hadžoviću prijeti protjerivanjem iz Sarajeva.

- Ujest ćeš se za taj pogani jezik, vjeruj mi.... Otišao je Vuk Bačanović, otišao Emir Hodžić, Izgubio se Darko Brkan, odlazi i Franjo Šarčević pa i ti ćeš Denijale kupiti sebi kartu u jednom pravcu ko da gledam, pod lažnim suzama kako si ugrožen u Sarajevu i neshvaćen i kako ti treba Holandska viza – poručio je Aličković.


Radikal prijeti protjerivanjem. Facebook Screenshot

Radikal ni tu nije stao te je na kraju sve začinio pravljenjem liste za odstrel na kojoj su se, pored Hadžovića, našli Edin Ramulić, Senad Hadžifejzović, Ivana Marić, Fatmir Alispahić, Darko Brkan, Senad Hadžifejzović i Suad Kurtćehajić, koje je označio kao „štetočine bošnjačkog naroda“.

- Nastavi niz u komentaru. Bez političkih imena, samo imena i prezimena bilmeza koji na druge načine rade posao za političke uhljebe. Upiši ime i prezime i podijeli - napisao je Aličković, iz čega jasno proizlazi da se radi o pozivanju svoje sljedbe na linč i obračun s označenim osobama.


Aličkovićeva lista za odstrel. Facebook

Novinar „Avaza“ Danijal Hadžović sinoć je u nadležnoj policijskoj stanici podnio krivičnu prijavu protiv Aličkovića zbog ugrožavanja sigurnosti


Pozivamo sve nadležne institucije da pod hitno stanu ukraj ovakvim prijetnjama i ugrožavanju novinara i javnih ličnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.