POZNATA PRIMARNA ZADAĆA

U Mostaru uspostavljen Inicijativni odbor Foruma Bošnjaka Hercegovine

Za koordinatora Inicijativnog odbora predložen je gospodin Azem Feriz, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod Mostar

Uspostavljen Inicijativni forum. Forum Bošnjaka Hercegovine

E. Ć.

16.3.2024

U Mostaru je sinoć uspostavljen Inicijativni odbor Foruma Bošnjaka Hercegovine koji će u fokusu svoga djelovanja imati ključne teme od interesa za Bošnjake u Mostaru i Hercegovini, zalažući se za osiguranje njihovih ličnih i kolektivnih prava, slobode i dostojanstva.

Primarna zadaća Foruma Bošnjaka Hercegovine u ovom trenutku bit će realizacija projekta Interkulturnog centra Mevlana na lokalitetu Lakišića harema u centru Mostara, a koji će biti od svebošnjačkog nacionalnog i kulturnog značaja te doprinijeti izgradnji mira i povjerenja među narodima u multietničkom gradu Mostaru. 

Za koordinatora Inicijativnog odbora predložen je gospodin Azem Feriz, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod Mostar. 

Inicijativni odbor sačinjavaju ugledni predstavnici iz svih segmenata društvenog života Bošnjaka u Mostaru i Hercegovini, Islamske zajednice, svih političkih stranaka koje okupljaju Bošnjake, nevladinih organizacija, obrazovnih i kulturnih ustanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.