LAKI JE NERVOZAN

"Uznemirili" smo Fadila, ali i njegovog advokata: Nije ajet prijetnja, poslat ćemo SIPA-u da istraži ko medijima daje informacije!

Otkad je to čitanje ajeta u ramazanu prijetnja? Želim to da demantujem, kaže Jahić

Facebook

M. Aš.

20.3.2024

Osim što je Fadil Novalić, presuđeni premijer FBiH, opravdano nervozan i zabrinut jer mora do petka u Vojkoviće, što trebamo shvatiti, nervozni su i njegovi advokati. Jedan od njih je Elmir Jahić. Novopečeni Fadilov pravni zaštitnik. 

Samo zovi

Pozvao je danas redakciju "Avaza" i tražio urednika Miralema Aščića. Kako kaže, ne sviđa mu se tekst na našem portalu da je Novalić prijetio državnim tužiocima?! Hoće da demantuje. I mi ga fino saslušamo.

No, Jahić se nije prepao zbog sebe, nego zbog Fadila. Videoporuka koju je objavio nalazi se već na analizi u policijskim agencijama. Mogao bi vrlo lako odgovarati zbog prijetnji tužiocima koje je nazvao mafijašima.

Jahić, ko advokat, razumijemo ga, za to je plaćen, pak tvrdi drugačije.

 - Otkad je to čitanje ajeta u ramazanu prijetnja? Želim to da demantujem. Novalić je pročitao jedan ajet, "ja sam odlučio da vratim". Ovdje se radi o citiranju ajeta, je li to zabranjeno biti vjernik? Mjesec ramazan je pravo vrijeme za iznošenje mišljenja - pita nas zabrinuti Jahić.

Na naše pitanje da li je u ramazanu, svetom mjesecu, normalno da Novalić naziva tužioce mafijašima i poručuje “ja sam se odlučio osvetiti", odgovara:

- Mediji su obmanuti od pravosuđa - tvrdi Jahić, koji nije bio dio advokatskog tima u sudskom procesu protiv Novalića niti je dan proveo u sudnici kada su čitani dokazi. I on je iz medija sve saznao, očito.

Ali, nejse. Jahić ide dalje. Ne miri se s činjenicom da mediji nisu osudili Novalića, nego bh. pravosuđe, koje ih je, tvrdi, instruiralo.

I kada se smirio, kaže, zvat ću vas na kafu poslije ramazana, a kafa se može popiti i nakon iftara, mislimo u sebi. 

Ljut je, kaže, što cure informacije. Pitamo ga fino, uljudno, koje, da li je "Avaz" objavio bilo šta što je povjerljivo, odgovara:

- Niste vi, jesu drugi. Podnijet ćemo krivične prijave i poslati SIPA-u da se ispita kako cure povjerljive informacije - kaže Jahić, koji je malo ''pobrkao portale''.

Mediji sve krivi

Kažemo mu da prijavu, ako ima osnova, podnese i protiv "Avaza". Preživjeli smo već jednom SIPA-u.

 - Nećemo protiv vas - kaže Jahić. 

I neće, jer nema osnova.

Ljut je i na Sud, zaključili smo. U nimalo finom kontekstu spomenuo je i sudiju Bracu Stupara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.