OŠTRA REAKCIJA

Naša stranka odgovorila Izetbegoviću: "Kada bi kriminal bio patriotizam, SDA bi imala najveće patriote"

Stranka demokratske akcije je poznata po tome da pod krinkom patriotizma prikriva i štiti kriminal, dodali su

Fena

N. H.

23.3.2024

Nakon što je predsjednik SDA Bakir Izetbegović stao u odbranu Fadila Novalića, bivšeg premijera FBiH osuđenog u predmetu "Respiratori", oglasili su se iz Naše stranke. 

Izetbegović je, pored ostalog, poručio da se ne smije šutjeti kada se nedužnim ljudima čini nepravda. 

- Zato se nepravda učinjena Fadilu Novaliću ne tiče samo njega i njegove porodice, već svakoga od nas - napisao je Izetbegović. 

Zbog ove poruke reagovala je večeras Naša stranka.

- Kad bi kriminal bio patriotizam, nema sumnje da bi SDA imala najveće patriote. Stranka demokratske akcije je poznata po tome da pod krinkom patriotizma prikriva i štiti kriminal. Ta demagogija je razotkrivena i to je jedan od razloga zašto SDA više nije u vlasti. Vrijeme je da priču o patriotizmu počnemo graditi na zdravim temeljima. Patriotizam je prilagođavanje EU standardima, patriotizam je uplaćivanje poreza, patriotizam je obrazovanje i zasluženo stečene diplome, patriotizam je briga o okolišu, patriotizam je, na kraju krajeva, poštivanje sudskih presuda.

Kriminal moramo nazivati pravim imenom. Ako se dešava u politici, onda je on u rangu s izdajom države i izdajom povjerenja građana. Upravo hapšenje takvih nazovi patriota je jedan od razloga zašto se približavamo EU jer smo pokazali da nema nedodirljivih. To se, naravno, ne sviđa onima koji našu zemlju gledaju kao svoje privatno vlasništvo. No, garantujemo im da će njihovo ostati samo ono što su svojim radom pošteno stekli. Institucije ćemo u potpunosti vratiti u službu građankama i građanima - saopćili su iz Naše stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.