REAKCIJE

Dodik odgovorio Bećiroviću: On svojim izjavama samo pomaže Vučićevoj popularnosti

To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar, kazao je Dodik

Dodik: Samo u jednoj izjavi sam sebe pobija. Avaz

SRNA

12.4.2024

Milorad Dodik, predsjednik RS, izjavio je da mu je "veoma drago" i djeluje optimistično što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao da će se zalagati za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, zasnovanu na činjenicama i argumentima.

Prijatno iznenađen

- To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar. Prijatno sam iznenađen, jer je očito nešto i naučio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, iako ga stalno kritikuje, ali vidim da sada ponavlja njegove riječi o poštivanju međunarodnog prava - rekao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da je Vučić učesnik u opsadi Sarajeva i da "on ne može nikome držati lekcije", Dodik je rekao da je Vučić bio u pravu kada je rekao da je Bećirović falsifikator, "jer evo sam dokazuje da ponovo falsifikuje činjenice - Vučić nije ni mogao učestvovati u opsadi, kad je Sarajevo tokom građanskog rata bio podijeljen grad".

- Samo u jednoj izjavi sam sebe pobija. Prvo kaže zalagat će se za istinu zasnovanu na argumentima, a onda izmišlja i laže. To dovoljno govori da je riječ o podvojenoj ličnosti - kazao je Dodik.

Jeftini politički poeni

Dodao je da se Bećiroviću "očigledno dopalo što je pominjanjem Vučića skrenuo na sebe pažnju i zadobio publicitet kod svojih istomišljenika", pa sada, kako kaže Dodik, pokušava još više da fascinira svoje malobrojno biračko tijelo zarad sticanja kojeg političkog poena.

- Bećirović nastavlja sa skupljanjem jeftinih političkih poena šireći mržnju među narodima u BiH i pokušavajući da naruši odnose sa Srbijom. Njegova populistička retorika samo će doprinijeti daljem rastu političkog rejtinga Aleksandra Vučića, dok će on zauvijek biti zarobljen u tamnom vilajetu i ostati provincijski političar u pokušaju - zaključio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.