S OTVARANJA U MOSTARU

Krišto: Ekonomska saradnja ključ je rasta kako BiH, tako i drugih zemalja regije

Dodala je kako joj je zadovoljstvo da ima priliku ugostiti susjednu i prijateljsku Republiku Hrvatsku u ulozi zemlje partnera

Krišto: Tradicionalna privredna manifestacija. YouTube

Z. K.

16.4.2024

Na otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, koji će trajati od 16. do 20. aprila, prisutnima se obratila i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Krišto je tokom obraćanja kazala kako je Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru postao tradicionalna privredna manifestacija.

Postao brend

- Tokom svih ovih godina Međunarodni sajam gospodarstva afirmirao se kao jedno posebno mjesto susreta, dijaloga i saradnje na svim poljima od privrede do politike. Sajam je postao i brend Mostara, ali i snažni pokretač kako ekonomskog razvoja Mostara, tako i cijele BiH pa i regiona. Kroz partnerstvo sa susjednim, ali i s drugim zemljama, svjedočili smo njegovom rastu.

Danas možemo kazati da je svaka godina bila korak naprijed u promicanju poduzetništva, otvaranju novih poslovnih prilika i naravno jačanju naših privrednih veza – kazala je Krišto.

Dodala je kako joj je zadovoljstvo da ima priliku ugostiti susjednu i prijateljsku Republiku Hrvatsku u ulozi zemlje partnera.

Dobri politički odnosi

- Ovo partnerstvo nije samo izraz naših dobrih političkih odnosa i snažene privredne povezanosti već je potvrda zajedničke težnje da kroz razmjenu znanja i iskustava dodatno osnažimo saradnju naše dvije zemlje.

Jačanje saradnje sa zemljama regije je također od iznimne važnosti za međusobne odnose. Potvrda toga jeste jačanje i otvaranje naše redovne linije između Beograda i Mostara, što predstavlja ne samo povećanje mobilnosti nego je simbol vizije u kojoj, zapravo, granice postaju sve manje važne, a saradnja i zajedništvo su ključne za napredak – navela je Krišto.

Krišto je pozvala posjetitelje Sajma da iskoriste ovo mjesto i priliku za stvaranje novih mostova, međunarodnih prilika, ali i za jačanje već postojeće saradnje.

- Mostar je danas ponovo otvorio vrata i nove mogućnosti svima onima koji žele proširiti svoje poslovanje na nova tržišta. Ekonomska saradnja ključ je rasta kako Bosne i Hercegovine, tako i drugih zemalja regije. Jačanje saradnje posebno je važno zbog kriza s kojima se suočavaju zemlje regije pa tako i Bosna i Hercegovina - rekla je Krišto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.