NE PROPUSTITE

Večeras u 20 sati intervju na Avaz TV i Alfa TV s Edinom Garaplijom, bivšim pripadnikom tajne službe

Ono što Garaplija provlači kroz svoje djelo jeste da su „otac i sin sve znali“

Edin Garapljia. ALFA

M. Aš.

18.4.2024

U novom „Avazovom“ intervjuu gostovao je Edin Garaplija, bivši pripadnik tajne službe, načelnik Podcentra za tajna praćenja Službe državne bezbjednosti.

@avaz.tv

Šta je Garaplija rekao svom šefu Kemalu Ademoviću koji ga je ostavio na cjedilu U 20 sati na YouTube kanalu Avaz TV pogledajte kompletan intervju sa Edinom Garaplijom, bivšim pripadnikom tajne službe

♬ original sound Dnevni avaz

U otvorenom i dinamičnom intervjuu s voditeljem Evelinom Trakom, Garaplija, kao čovjek koji je veliki dio vidio svojim očima, iznosi saznanja koja su, u najmanju ruku, šokantna. 

Inače, povod za intervju je knjiga "Tajni vilajet“, koja je nedavno ugledala svjetlo dana, a kojom su otkrivene brojne informacije o gospodarima života i smrti u Sarajevu u vrijeme agresije na našu državu, ali i u postratnim vremenima.

@avaz.tv

Edin Garaplija: Profesor Redžić je bio vrlo blizak prijatelj sa Fićom Muslimovićem, vrlo blizak U 20 sati na YouTube kanalu Avaz TV pogledajte kompletan intervju sa Edinom Garaplijom, bivšim pripadnikom tajne službe

♬ original sound Dnevni avaz

Ono što Garaplija provlači kroz svoje djelo jeste da su „otac i sin sve znali“. Na kraju, to je bila i šifra koju on prenosi advokatu Faruku Balijagiću dok je bio iza zidina Zeničkog zatvora.

Garaplija otkriva i ko je Kemalu Ademoviću, koji je njemu bio prvi nadređeni, davao naloge te ko je iz sjene upravljao zloglasnom grupom „Ševe“.

Večeras u 20 sati ne propustite intervju poslije kojeg ništa više neće biti isto.

@avaz.tv

Edin Garaplija, bivši pripadnik državne službe bezbjednosti, gost je u novom izdanju Avazovog intervjua: Sve o političkim ubistvima, ko su zloglasne "Ševe", koja je uloga Kemala Ademovića, šta o svemu zna Bakir Izetbegović, ko je odgovoran za brojna ubistva i pokušaj atentata, ko je Fikret Muslimović i brojne druge šokantne informacije Garaplija otkriva u intervjuu koji emitujemo u četvrtak u 20 h na Avaz TV i Alfa televiziji.

♬ original sound - Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.