SREDSTVA ZA 2024.

Ministarstvo zdravstva KS osiguralo sredstva za sanaciju fasade Doma zdravlja u Vrazovoj

Cilj projekta je poboljšanje zdravstvene infrastrukture i uslova rada uposlenika

Služba za protokol i press KS

FENA

19.4.2024

Ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Enis Hasanović dogovorio je, sa predstavnicima Doma zdravlja i Općine Centar, aktivnosti i naredne korake u vezi sa realizacijom projekta sanacije fasade zgrade na adresi Vrazova 11 u kojoj je smještena Organizaciona jedinica Centar Doma zdravlja KS.

- Predloženi projekt je od ključnog značaja jer su stolarija, zidovi i izolacija na toj organizacionoj jedinici Doma zdravlja dotrajali te se gubi toplotna energija u znatnoj mjeri u toku zimskog perioda. U ljetnom periodu, zbog nepostojanja centralizirane klimatizacije, dolazi do prekomjerne potrošnje električne energije - navodi se.

Cilj projekta je poboljšanje zdravstvene infrastrukture i uslova rada uposlenika. To će rezultirati udobnijim i sigurnijim radnim okruženjem, što može povećati produktivnost i zadovoljstvo uposlenih, ali i dobrobit pacijenata.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo planiralo je, za 2024. godinu, sredstva za sanaciju fasade zgrade u kojoj je smještena Organizaciona jedinica Centar Doma zdravlja KS.

- U navedenu svrhu osigurano je 600.000 KM - saopćila je Služba za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.