"BLACK TIE 2"

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak za "Avaz": Ako uhapse Munjića, ima čovjek koji će ga mijenjati

Ne možemo ulaziti u tok istrage

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak. Facebook

Alen Bajramovic

22.4.2024

Prema informacijama s kojima raspolaže ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak niko od uposlenika FUP-a još uvijek nije uhapšen u današnjoj akciji “Black Tie 2”, ali on tvrdi da FUP ima hijerarhiju i da će, kakav god bio konačan ishod, nastaviti redovno obavljati svoje poslove.

- U kabinetu direktora FUP-a razgovarao sam sa uposlenicima SIPA-e i MUP-a KS koji rade na istrazi, pa prema onome što ja znam niko još nije lišen slobode. Druga stvar koja je dosta bitna, po završetku prikupljanja materijalnih dokaza oni će biti saslušani u prostorijama Kantonalnog ministarstva, a poslije toga će tužilaštvo donijeti odluku šta dalje. Dakle, ja sam informisan da su oni u svojstvu svjedoka – kazao je Isak za “Avaz”.

Dodao je da funkcioniranje MUP-a FBiH neće doći u pitanje i da građani mogu biti spokojni.

- Ne možemo ulaziti u tok istrage, u nešto što ne znam i što se desilo prije mene. Ako uslovno govoreći slobode bude lišen direktor FUP-a, ima čovjek koji će obavljati tu dužnost. U svakom momentu ima osoba koja rukovodi. Policija i vojska funkcionišu po hijerarhiji i to ne može biti ugroženo – dodaje Isak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.