SA PREDSTAVNICIMA EU

Krišto: Postići dogovor oko konačnog Plana reformi od interesa je svih nas u BiH

Plan za zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura

S održanog sastanka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ć.

22.4.2024

U organizaciji predstavnika EU danas je u Sarajevu održan sastanak predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, članova Vijeća ministara BiH, oba premijera entiteta i drugih predstavnika institucija u Bosni i Hercegovini s predstavnicima Evropske unije.

Predsjedavajuća Krišto se zahvalila šefu Delegacije Evropske unije u BiH i posebnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru (Johann Sattler) i generalnom direktoru Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim prisutnim na sastanku iz BiH na uloženom trudu za održavanje sastanka, ključnog za daljnji napredak BiH na evropskom putu.

- Danas smo tu da pokušamo uraditi i analizu mogućeg dogovora oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u Bosni i Hercegovini. Naravno, o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih razina vlasti - kazala je predsjedavajuća Krišto.

Nakon zajedničkog sastanka, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i generalni direktor Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman razgovarali su o usuglašavanja Plana reformi BiH i daljnjim reformama na EU putu.

Plan za zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.