BOGATI PROGRAM

"Pure Look": Pogledajte kako smo uživali na našem eventu o ljepoti i zdravlju kože

Posjetitelji događaja održanog u Hotelu "Radon Plaza" imali su jedinstvenu priliku povezati se s vodećim stručnjacima iz kozmetičke industrije

S eventa "Pure Look" u hotelu "Radon Plaza" - Avaz
Dnevni avaz
S eventa "Pure Look" u hotelu "Radon Plaza" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19
Avaz.ba

23.4.2024

Pored gošći influenserica, ljekara specijalista i inspirativnih savjetnica za šminkanje i zdravu kožu, koji su posjetiteljima dali zlatna vrijedne savjete, jučer su "Pure Look", event pod pokroviteljstvom "Dnevnog avaza" i magazina "Azra“, uljepšali i osvježili kozmetički proizvodi partnera projekta.

Posjetitelji događaja održanog u Hotelu "Radon Plaza" imali su jedinstvenu priliku povezati se s vodećim stručnjacima iz kozmetičke industrije i otkriti nove trendove i tehnike za postizanje besprijekornog izgleda. 

Tajne postizanja prirodnog izgleda

Okupljajući stručnjake iz različitih područja, "Pure Look“ dao je sveobuhvatan uvid u svijet ljepote i zdravlja kože.

U bogatom programu s nizom inspirativnih izlaganja, izlagača i panel diskusija, sponzori eventa bili su kompanije i beauty brendovi ORBICO, OVNAK, CHANTALLE, SEMIKEM, AM APOTECARY, CASA DI CAMPARA, ORIFLAME, LOTUS ČAJEVI, LILIBETH KOZMETIKA i EMA CVJEĆARA.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Druženje je počelo izlaganjem Emine Baltić, priznate make-up artistice, koja nam je otkrila tajne postizanja prirodnog izgleda i savjete za njegu kože prije šminkanja.

Panel s istaknutim stručnjacima iz područja dermatologije, psihologije i nutricionizma, pružio je jedinstvenu priliku za dublje razumijevanje povezanosti između prehrane, psihologije i dermatologije te njihovog utjecaja na opću kozmetičku praksu i dobrobit pojedinca.

Doktor Kerim Alendar, specijalista dermatovenerologije, naglašava važnost njege kože, kose i noktiju. Ističe da je njega kože ključna od najranije dobi te pozdravlja organizaciju eventa "Dnevnog avaza" i magazina "Azra", jer smatra da će tako poruka doprijeti do većeg broja ljudi. Za njega kao predavača, ovaj događaj je posebno važan zbog mogućnosti razmjene iskustava i stalne edukacije.

- Svaki oblik obrazovanja je koristan, posebno ako dolazi s različitih strana i izvora. Na događaju smo imali priliku čuti mišljenje stručnjaka iz oblasti medicine koji je istaknuo važnost povezanosti različitih disciplina. Ova vrsta događaja je korisna i za izlagače - naglasila je psihologinja Ajla Mavrić -Gavranović nakon panel diskusije.

- Ova inicijativa koju su pokrenuli "Avaz" i "Azra" je zaista divna priča, te se nadam da će se događaj ponoviti uskoro. Važno je podizati svijest o prirodnoj kozmetici i pažljivo birati proizvode za njegu kože. Naučno je dokazano da hemijske supstance koje koristimo na koži mogu biti apsorbirane i imati štetne posljedice na funkciju organizma, posebno na endokrini sistem, što može predstavljati ozbiljan problem, pogotovo za žene - ističe doktorica medicine, specijalista nutricionizma Fatima Gondžo-Velić.

Više od 100 posjetitelja, uključujući ljubitelje kozmetike i poznate ličnosti iz javnog života, imalo je priliku bolje upoznati proizvode izlagača.

Pohvale za event

Testirali su svoju kožu na osjetljivost, kreirali parfeme od prirodnih sastojaka te uživali u savjetima stručnjaka iz industrije.

- Ovo je zaista jedan od boljih evenata koji se desio u Sarajevu, upravo zbog promocije prirodnih proizvoda čiji sam i sama pobornik. Vidjela sam mnogo novih izlagača, novih proizvoda za koje ranije nisam znala i definitivno ću probati sve njihove proizvode - kazala je Selma Krifica.

Najla Muratović mišljenja je da je ovo zaista jedan od najboljih načina promocije novih brendova, jer na licu mjesta sve probamo i vidimo kakvi su proizvodi na našoj koži.

- Uvijek akcenat stavljam na kupujmo domaće, tako da je ovaj događaj uspio u svakom smislu. Od izlagača do govornika koji su bili raličitih profesija mnogo sam naučila i njihove savjete ću definitivno primjenjivati - kaže Najla Muratović.

Nakon osvježenja i posjete izlagačima i testiranju preparata, vrijeme je bilo da se nastavi sa govornicima, te smo od Hame Kučević saznali sve o maderoterapiji i njenim blagodatima za kožu i tijelo.

- Maderoterapija je iznimno korisna za tijelo iz više razloga. Ova tehnika masaže valjcima od drveta ima sposobnost poboljšanja cirkulacije krvi i limfe, što pomaže uklanjanju toksina iz tijela i potiče opskrbu kisikom i hranjivim tvarima u tkivima. Osim toga, maderoterapija može smanjiti pojavu celulita, poboljšati tonus kože i potaknuti osjećaj relaksacije - rekla je Hama.

Općenito, redoviti tretmani maderoterapije, dodaje ona, mogu doprinijeti zdravlju i ljepoti tijela, pružajući osjećaj opuštenosti i poboljšavajući izgled kože.

Upoznavanje s najnovijim trendovima

Ugostili smo i Mariju Grgić, priznatu make-up artistkinju, koja je za kraj "Pure Looka" podijelila svoje bogato iskustvo i stručno znanje o umjetnosti šminkanja. Marija je podijelila svoje vještine i tehnike o postizanju besprijekoranog izgleda, ističući važnost pravilnog nanošenja proizvoda, blendiranja i naglašavanja osobina lica.

- Jako je bitno u beauty industriji pružiti priliku našim i internacionalnim brendovima da ih publika upozna. Svaka vam čast na organizaciji i ideji jednog eventa kao što je ovaj, te smatram da ne bi trebalo da se zaustavite na jednom, nego bi trebalo da postane event popularan barem dva puta godišnje - kazala je Iman Karović, te dodala da se mnogo zabavila i da je cijeli program bio veoma interesantan.

Na ovom eventu imali smo priliku naučiti, inspirirati se i upoznati se s najnovijim trendovima u svijetu ljepote i njege kože. Ne propustite priliku da se pridružite narednom i još inovativnijem "Pure Looku".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.