SAVREMENI OBJEKT

Mostarska Pedijatrija od danas počela s radom u novoj zgradi

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 34 miliona KM

Sa otvorenja: Visoki standard. Avaz

Meliha Smajkic

25.4.2024

Klinika za dječije bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od danas, 25.aprila 2024.godine je počela s radom u novoj zgradi koja se nalazi na Bijelom Brijegu.

Zbog prilagodbe novim uvjetima rada, molimo za razumijevanje i strpljivost u narednim danima, saopćeno je danas iz ove mostarske bolnice.

Klinika za dječije bolesti je svečano otvorena koncem prošle godine u prisustvu brojnih visokih zvanica.

Direktor SKB Mostar, dr.Ante Kvesić tada je u svom obraćanju podsjetio da zgrada Pedijatrije datira iz 1964. godine te da je duži niz godina bila najneuvjetniji objekt SKB Mostar.Paktično zbog svoje dotrajalosti, kazao je, nije je bilo moguće obnoviti zbog čega se krenulo u izgradnju novog objekta.

Naglasio je da će nova zgrada Klinike koja je visokog standarda najmlađim pacijentima pružiti najbolje uvjete i zdravstvenu brigu.

Nova pedijatrija prostire se na 10.000 kvadratnih metara savremeno opremljenog prostora na pet etaža s 95 jednokrevetnih soba za najmlađe pacijente. Izgrađena je prema najsavremenijim evropskim standardima.

Ukupna vrijednost radova, koji su počeli 2020.godine, iznosi oko 34 miliona maraka, a sredstva su osigurana preko kreditnog zaduženja Saudijskog fonda za razvoj te iz budžeta Vlade HNK i Vlade F BiH, kao i Vlade Republike Hrvatske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.