OD 26. DO 27. APRILA

Jedinstvene turističke ponude i brojne nagrade vas čekaju na Sarajevo Destination Festivalu

Nakon otvorenja Festivala uslijedit će panel „Razgovori o aktuelnim izazovima u turizmu – Djelovanje i regulacije Online Travel Agencies

SDF okuplja vodeće turističke agencije. SDF

E. Ć.

25.4.2024

Turistička zajednica Kantona Sarajevo Vas poziva na “Sarajevo Destination Festival” koji će se 26. i 27. aprila 2024. godine održati u Centru Skenderija u Sarajevu.

Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo izrazio je veliko zadovoljstvo što je Turistička zajednica KS domaćin jednog prestižnog turističkog festivala, koji se po prvi put održava u Sarajevu a koji prati vrhunske svjetske turističke promotivne događaje.

Vodeće turističke agencije

Sarajevo Destination Festival okuplja predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista iz 15 država regiona, Evrope i cijeloga svijeta (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Italija, Mađarska, Poljska, Slovačka, Francuska, Kipar, Tunis, Saudijska Arabija, Indonezija…)

Svečani prijem planiran je danas, 25. aprila u Zemaljskom muzeju BiH gdje će goste iz cijelog svijeta dočekati Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Zvanično otvorenje sajma za sve učesnike i posjetioce je sutra, 26. aprila u 11 sati u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji. Festival zvanično otvara Zlatko Mijatović, ministar privrede KS, čemu će a prethoditi okupljanje visokih zvanica u Domu mladih Skenderija u 10 sati.

Nakon otvorenja Festivala uslijedit će panel „Razgovori o aktuelnim izazovima u turizmu – Djelovanje i regulacije Online Travel Agencies.

Radno vrijeme sajma

O temi „Turizam i revitalizacija zajednica“- „Tourism and Revitalization of Communities“ na panelu od 12 sati govoriti će predstavnici Turističke zajednice KS, EU Delegacije, Ministarstva privrede KS, GIZ-a i USAID Turizma.

Dvodnevni festival turizma osim promocije turističke ponude na štandovima u dvorani Mirza Delibašić, prati će i pojedinačne promocije zemalja učesnica, konferencije, kroz b2b poslovne susrete, prezentacije, gastronomske, folkorne, muzičke i druge sadržaje, te brojni paneli na različite teme.

Učesnici Festivala iz svih dijelova svijeta pripremili su za posjetioce brojne vrijedne nagrade, prvenstveno putovanja na izuzetno atraktivne turističke destinacije.

Radno vrijeme sajma 26. i 27. aprila za posjetu je od 10 do 18 sati.

Sarajevo Destination Festival će biti zatvoren koncertom grupe Divnahana u Domu mladih u subotu, 27. aprila od 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.