ODGOVOR NA NAPADE

Iz Tužilaštva BiH za "Avaz": Niko ne može uticati na nas, ne komentarišemo izjave političara

Udruženje tužilaca FBiH, kao strukovno udruženje tužilaca, dalo je opširno reagovanje sa ciljem zaštite digniteta tužilačke funkcije

Milanko Kajganić. N. Šaljić / Avaz

M. Aš.

26.4.2024

Iz Tužilaštva BiH danas su odgovorili na upit "Avaza" kako komentiraju napade pojedinih političara na rad ove institucije, a zbog akcije i hapšenja u akciji kodnog naziva "Crna kravata 2"!

 - Tužilaštvo BiH u principu ne komentariše ničije izjave pa ni političkih zvaničnika. Niko na navedeni način ne može izvršiti pritisak niti uticaj na Tužilaštvo BiH. U vezi sa navedenim, Udruženje tužilaca FBiH, kao strukovno udruženje tužilaca, dalo je opširno reagovanje sa ciljem zaštite digniteta tužilačke funkcije - rečeno nam je iz Tužilaštva BiH.

Šef bh. diplomatije i predsjednik stranke Narod i Pravda tužitelja u predmetu "Black Tie 2" Sanjina Kulenovića optužio je da je pod političkim uticajem te je rekao da nema dokaza protiv pojedinih privednih osoba

 - Više puta sam rekao, ništa nam niko neće napakirati. Ovdje je bio pokušaj da se u okviru te istrage napravi nešto što pravosudno-policijskoj mafiji ne polazi za rukom - rekao je između ostalog Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.