DOPRINOS EDUKACIJI

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNK-a i NDC Mostar nastavljaju suradnju

Resorni ministar je izrazio zahvalnost direktoru Đulimanu na dosadašnjoj saradnji i podršci koju su pružili za unapređenje obrazovnog sustava

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona. Fena

FENA

6.5.2024

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Adnan Velagić i direktor Nansen dijalog centra (NDC) Mostar Elvir Đuliman potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem zajedničkog djelovanja na području obrazovanja.

Resorni ministar je izrazio zahvalnost direktoru Đulimanu na dosadašnjoj saradnji i podršci koju su pružili za unapređenje obrazovnog sustava, saopćeno je iz NDC-a Mostar.

- Potpisivanjem ovog dokumenta nastavljamo saradnju s Nansen dijalog centrom Mostar, organizacijom s kojom Ministarstvo već nekoliko godina realizira značajne aktivnosti. Siguran sam da će naša saradnja u narednom periodu biti još kvalitetnija i da će planirane aktivnosti doprinijeti poticanju integriranog obrazovanja u našim školama - kazao je Velagić.

Memorandum predstavlja temelj za aktivno djelovanje Ministarstva i NDC-a Mostar u jačanju kapaciteta škola te ostalih aktivnosti koje doprinose edukaciji nastavnog osoblja i podršci radu učeničkih i roditeljskih vijeća.

Svjesni važnosti kvalitetnog obrazovanja temeljenog na poštivanju ljudskih prava, bez obzira na vjersku, političku, nacionalnu ili spolnu pripadnost, potpisnici Memoranduma nastavit će jačati saradnju u području obrazovanja te osigurati kvalitetnije uvjete rada u školama.

Direktor Đuliman je zahvalio ministru Velagiću i Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta na dosadašnjoj saradnji i podršci u realizaciji aktivnosti širom Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Potpisivanje Memoranduma i provođenje planiranih aktivnosti doprinosi promoviranju kulture tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama, te naglašava važnost zajedničkog djelovanja u oblasti obrazovanja u Hercegovačko- neretvanskom kantonu, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.