DUBOKA DRŽAVA

"Tajni vilajet", djelo Edina Garaplije, promovisano u Mostaru

Nakon intervju za Avaz TV, uslijedio veliki interes za djelo "Tajni vilajet"

Tajni vilajet - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. T.

11.5.2024

"Tajni vilajet" djelo Edina Garaplije, bivšeg šefa Podcentra za praćenje tajne službe AID, a danas ugledni poslovni čovjek i ekspert za sigurnost, promovisano je i u Mostaru. Ovo djelo o dubokoj državi, brojnim tajnama, otkriva sve ono što javnost u BiH godinama opterećuje. 

Na promociji su pored autora Garaplije bili ugledni advokat Josip Muselimović, prof. dr. Edin Pobrić, Dragan Marijanović, novinar i publicista i Mimo Šahinpašić, novinar. 

Nakon intervjua za Avaz TV u kojem je Garaplija govorio o sadržaju knjige odnosno o svim događanjima u periodu agresije na BiH ali i onima koja su uslijedila u godinama poslije, širom regiona zavladao je veliki interes za "Tajni vilajet". 

Uoči promocije, Garaplija je potpisao ugovor za distribuciju svoje knjige u mostarskim knjižarama. Također je uručio donaciju od prodaje knjige sa promocije za JU Dječiji dom Mostar, djeci bez roditeljskog staranja. 

Dodao je da je sreo i Samira Lerića, bivšeg košarkaša koji je sada u jednoj humanoj misiji a u vezi sa pomaganjem djeci bez roditeljskog staranja. 

BONUS VIDEO:

U nastavku pogledajte intervju Edina Garaplije za Avaz TV. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.