U 14 SATI

Sutra sjednica Vijeća ministara o imenovanju koordinacionog tijela za Trgovsku goru

Ministarstvo vanjskih poslova na dnevni red dostavilo je Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara i Populacionog fonda UN-a

Sa jedne od ranijih sjednica. Vijeće ministara BiH

S. S.

12.5.2024

Vijeće ministara BiH održat će sutra sjednicu na čijem je dnevnom redu prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori. Ministri bi o ovoj tački dnevnog reda trebalo da raspravljaju na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Ministarstvo vanjskih poslova na dnevni red dostavilo je Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara i Populacionog fonda UN-a, a Ministarstvo sigurnosti prijedlog odluke o osnivanju Interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Sigurnosna politika BiH".

Teme za ovu sjednicu su i prijedlog odluke o formiranju Savjetodavnog vijeća za implementaciju Proširenog parcijalnog sporazuma Vijeća Evrope o uspostavljanju kulturnih ruta za BiH, te Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o Savjetu za bezbjednost saobraćaja.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostavilo je informaciju o preduzetim koracima za rješavanje diskriminacije stranih farmaceutskih kompanija u vezi sa listom lijekova na kantonalnom nivou, te Analizu vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2023. godinu.

Na dnevnom redu je i informacija o statusu Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u BiH, na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija u Vijeću ministara. Sjednica Vijeća ministara bit će održana u  14.00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.