OŠTRA REAKCIJA

Pravda za Dženana odgovorila sudiji Periću: Sram vas bilo!

Alisa Mutap je pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora zbog davanja lažnog iskaza

Perić i Mutap. Avaz / Fena

N. H.

15.5.2024

Empatija penzionisanog sudije Perića prema Alisi Mutap, jer se ista ovih dana upućuje na izdržavanje kazne zatvora, naveli su na početku objave na Facebook stranici "Pravda za Dženana". 

Podsjećamo, Alisi Ramić, rođenoj Mutap, pravosnažno osuđenoj u predmetu "Dženan Memić" na dvije i po godine zatvora, Sud BiH uputio je akt za izdržavanje kazne zatvora. Ona je pravosnažno osuđena prije mjesec za davanje lažnog iskaza koji se odnosi na okolnosti stradanja njenog tadašnjeg momka Dženana Memića, koji je stradao 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži.

Nakon objave Perića, oštro su reagirali iz "Pravde za Dženana", naglasivši da ih najviše interesuje otkud empatija prema osuđenoj Alisi Mutap, koja se ovih dana upućuje na izdržavanje kazne. 

- Empatija penzionisanog sudije Perića prema Alisi Mutap, jer se ista ovih dana upućuje na izdržavanje kazne zatvora! Otkud ponovo Perić?! Sudija iz "pepela" traži pravdu za Alisu?? Zašto i za koga, Periću? Možda niste dovoljno učinili za optužene i buduće osumnjičene u predmetu "Dženan Memić"? Otkud tolika želja za pravdom, baš u ovom predmetu? Mijenjali ste stavove kroz vrijeme i ništa niste učinili da se ovaj predmet rasvijetli! Svojim postupcima ste unosili razdor u donošenje pravilnih zaključaka o predmetu i zato je bolje da odmarate u "zasluženoj" mirovini i da se ne promovišete u javnosti preko ovog slučaja.

Podsjećamo Vas još jednom na riječi koje Vam je uputila sestra ubijenog Dženana Memića, Arijana Memić, prilikom izricanja Vaše sramne presude:

"Ima jedan pravedni sudija, pred njega ćemo i Vi i mi. Bogom vam se kunemo, svima ovdje, da neće ostati na ovome, i bit' će pravde za Dženana, mi ćemo se izboriti za to! Vi niste pravedni i niste časni! Sram Vas bilo! Sram Vas bilo!"

I još jednom, SRAM VAS BILO! - navedeno je u objavi na društvenim mrežama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.