VAŽAN DAN

Pivić i Huskić čestitali Dan policije ZDK

Sigurnost građana jedna je od najvažnijih zadaća svih nivoa vlasti

Čestitka Pivića i Huskića. Fena

FENA

15.5.2024

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su ministru unutrašnjih poslova Emiru Vrači, policijskom komesaru Admiru Gaziću, policajkama i policajcima te svim uposlenicama i uposlenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova čestitku povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

U čestitki su izrazili zahvalnost policiji na posvećenosti, predanosti i ustrajnosti u obavljanju zadataka, potvrdivši čvrsto opredjeljenje Vlade Zeničko-dobojskog kantona da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju kako bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati opću sigurnost u zajednici.

- Sigurnost građana jedna je od najvažnijih zadaća svih nivoa vlasti. Vlada i Skupština Zeničko-dobojskog kantona su posvećene jačanju policije, jer želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, koja je spremna da odgovori na zahtjevne zadatke i izazove te ostane garant sigurnosti našeg društva - navodi se u čestitki.

Odali su posebno priznanje policijskim službenicima koji su dali živote u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.