"TUZLANSKA KOLONA"

Predstavnici vlasti RS u Tuzli obilježili dan pogibije vojnika JNA: Prvi put da su im se pridružili pripadnici OS BiH

Ove godine u Tuzli je stigla grupa iz RS – preživjeli učesnici događaja, članovi porodica i predstavnici entitetske vlasti

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
N. H.

15.5.2024

Predstavnici vlasti RS i članovi porodica stradalih vojnika stigli su u Tuzlu kako bi obilježili 15. maj i prisjetili se dešavnja od prije 32 godine, a ove godine im se pridružila i grupa pripadnika Oružanih snaga BiH.

Od bitke na Brčanskoj Malti, događaja poznatijeg kao „Tuzlanska kolona“, prošlo je 32 godine. Tada su u predvečernjim pripadnici Stanice javne bezbjednosti Tuzla odbili agresorski napad, odbranivši grad od okupacije.

Ove godine u Tuzli je stigla grupa iz RS – preživjeli učesnici događaja, članovi porodica i predstavnici entitetske vlasti. Članovi porodica stradalih te preživjeli nisu davali izjave.

U pratnji policije okupljeni su danas u naselju Brčanska Malta, odnosno u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine, održali šetnju, vjerski obred, položili su cvijeće i zapalili svijeće.

Za 12:30 sati je planirano polaganje vijenaca i cvijeća ispred spomen-kostrurnice u Pučilama nadomak Bijeljine i održavanje parastosa stradalim vojnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.