BROJNE TEME

Konaković se sastao s generalnom direktoricom za Evropu Angelinom Ajhorst

Konaković govorio o trenutnoj političkoj situaciji, mogućnostima i načinima kojima se aktuelne unutrašnjopolitičke teme tretiraju na političkoj sceni

Konaković s Angelinom Ajhorst. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

N. Aj.

15.5.2024

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas sa generalnom direktoricom za Evropu pri Službi EU za vanjske poslove Angelinom Ajhorst (Eichhorst).

Ministar Konaković i generalna direktorica Ajhorst razgovarali su o dosadašnjoj uspješnoj harmonizaciji stavova Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom i ostvarenim rezultatima u proteklih nekoliko mjeseci, o reformama koje su označile napredak i predanost Bosne i Hercegovine putu prema Evropskoj uniji, te o budućim koracima i situaciji u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona.

Sa sastanka. Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Ministar Konaković je govorio o trenutnoj političkoj situaciji, mogućnostima i načinima kojima se aktuelne unutrašnjopolitičke teme tretiraju na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Naglasio je stavove i nastojanja političkih aktera da se struktuiraju na način da se zajednički riješe i da Bosna i Hercegovina može ići dalje na svom putu prema evropskoj perspektivi za koju se neupitno opredijelila.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.