HRVATSKA

Buhač na EUSAIR forumu u Šibeniku

Forum je prigoda za istraživanje konačnih rezultata revizije EUSAIR-a, njegovog akcijskog plana i strukture upravljanj

Sa seminara. Fena

FENA

15.5.2024

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač sudjeluje na 9. godišnjem EUSAIR forumu pod nazivom "Oblikovanje budućnosti EUSAIR-a", koji se danas i sutra održava u Šibeniku, priopćeno je iz njezinoga ureda.

Naime, radi se o posljednjem i najvažnijem događaju predsjedanja Republike Hrvatske EUSAIR-om, na kojem je tema "EU strategija za jadransku i jonsku regiju".

EU fondovi te njihovo efektivno korištenje ključan su dio EU makroregionalnih Strategija, te se upravo šibenskim primjerom želi pokazati gostima Foruma rezultate koji su mogući uz njihovo racionalno korištenje.

Skupu se kao domaćin obratio ministar vanjskih i europskih poslova RH Goran Grlić Radman, kao i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i šibensko-kninski župan Marko Jelić. Šibenski gradonačelnik Željko Burić nazočio je otvorenju foruma te je u svom uvodnom govoru gostima poželio dobrodošlicu u grad Šibenik, najstariji izvorni hrvatski grad na istočnoj obali Jadrana.

Forum je prigoda za istraživanje konačnih rezultata revizije EUSAIR-a, njegovog akcijskog plana i strukture upravljanja.

Istaknuto je kako dijalog između više država i više dionika prema jednoj zajedničkoj viziji znači ustrajniji, učinkovitiji i spremniji EUSAIR.

Predsjednica Vlade Buhač je u sklopu Foruma sudjelovala u radu nekoliko konferencija, a svoj boravak na ovom Forumu iskoristila je za brojne susrete i razgovore s visokim dužnosnicima o međuregionalnoj suradnji, zajedničkim projektima i drugim temama vezanim za Europske integracije, navodi se u priopćenju.

Inače, Forum su zajednički organizirali Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH, te Ministarstvo turizma i sporta RH u bliskoj suradnji s Europskom komisijom, te podrškom EUSAIR-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.