BRAGA

Radmanović i Mandić razgovarali o evropskom putu BiH i Crne Gore

Glavne teme razgovora bile su učvršćivanje prijateljskih odnosa, kao i zajednički evropski put

Učvršćivanje prijateljskih odnosa. Fena

FENA

16.5.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović sastao se, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) u Bragi (Republika Portugal), sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Glavne teme razgovora bile su učvršćivanje prijateljskih odnosa, kao i zajednički evropski put.

Radmanović je istaknuo značaj međusobne saradnje, zajedničkih projekata, ali i zajedničkog evropskog puta dvaju zemalja.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da je Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama, te da očekuje skoriji ulazak u Evropsku uniju. Istaknuo je važnost jedinstva zemalja zapadnog Balkana po pitanju evropskog puta i integrisanja u zajedničko tržište, kao i važnost zajedničkih projekata koji bi omogućili bolju povezanost dvaju zemalja.

Takođe, iskoristio je priliku da sagovornika upozna sa ispunjavanjem privremenih mjerila u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a.

Sagovornici su istakli da su zajednički infrastrukturni projekti od velikog značaja, te da je potrebno što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine - Foča. Na kraju su izrazili veliko zadovoljstvo povodom susreta, te se usaglasili da su odnosi dvaju zemalja na visokom nivou - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.