ZDK

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove dobila tri nova vozila

Za nabavku izdvojeno 86.666,67 KM bez PDV-a

S primopredaje vozila. Fena

FENA

21.5.2024

Premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Nezir Pivić uručio je direktoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUZIP) Besimu Spahiću ključeve tri nova vozila za potrebe ove uprave za čiju je nabavku izdvojeno 86.666,67 KM bez PDV-a.

Svakodnevne aktivnosti

Vozni park KUZIP-a sada broji 32 vozila, od kojih je sedam nabavljeno posljednjih godinu dana. I pored toga, čak trećina vozila su starija od 15 godina sa pređenih više od 300.000 kilometara i intenzivno se koriste u vršenju svakodnevnih aktivnosti inspektora na terenu.

- Opredijeljeni smo da nastavimo zanavljati vozni park ove uprave i sretan sam što će inspekcije dobiti nova vozila kojima će izlaziti na teren i obavljati svoje svakodnevne poslove. Vlada će nastaviti ulaganja u vozila i opremu kako bi inspektori imali najbolje uslove za rad - rekao je premijer Pivić.

Poboljšana mobilnost

Direktor Spahić je zahvalio Vladi ZDK-a što je opredijelila sredstva za nabavku novih vozila i opreme u 2024. godini, naglasivši da će to značajno poboljšati mobilnost inspektora i efikasnost rada cjelokupne uprave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.