BRISEL

Šef Misije BiH pri NATO predao akreditivna pisma generalnom sekretaru Jensu Stoltenbergu

Stoltenberg je istakao da NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Šef Misije BiH pri NATO-u. Fena

FENA

21.5.2024

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u ambasador Vanja Filipović predao je danas u Briselu akreditivna pisma generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka s generalnim sekretarom NATO-a, ambasador Filipović je istakao važnost te organizacije za Bosnu i Hercegovinu, za predanost NATO-a na reformskom putu naše države, posebno ističući NATO paket za izgradnju odbrambenih kapciteta, a s ciljem jačanja bh. sposobnosti te približavanja NATO standardima.

Razgovarano je i o predstojećem Simpoziju NATO i partneri 360, koji će biti održan u oktobru ove godine u Sarajevu, kao važnom događaju i dobrom nastavku već održanih aktivnosti.

Generalni sekretar Stoltenberg je istakao da NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine te ponovio stav da su vrata NATO-a otvorena. Dodao je da će NATO nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini kroz unapređenje političkog dijaloga i praktične saradnje s ciljem pružanja podrške reformama i sigurnosti, navodeći da NATO cijeni doprinos Bosne i Hercegovine našoj zajedničkoj sigurnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.