STRAVIČAN SLUČAJ

Sedam godina i osam mjeseci zatvora za monstruma: Kćerku držao zatočenu u kadi u stanu

Želim da se liječim, da ne budem narkoman i da jednom budem staratelj, odnosno roditelj, svojoj kćerki, rekao je

Uroš Pašajlić. Novosti.rs

S. S.

3.6.2024

Uroš Pašajlić, optužen da je maljoletnu kćerku danima držao samu zaključanu u stanu na Zvezdari, ali i da tadašnjoj partnerki Ivani Ž. nije dozvoljavao da napusti zajednički stan, osuđen je na sedam godina i osam mjeseci zatvora, piše Telegraf.rs.

Tokom današnjeg iznošenja završnih riječi, tužilac i punomoćnica maloljetne djevojčice zatražile su maksimalnu zatvorsku kaznu za oba krivična djela za koja je Pašajlić optužen, dok je njegov branilac Nemanja Lukić rekao da Pašajlić u odnosu na kćerku nije počinio porodilno nasilje, već krivično djelo zapostavljanje i zlostavljanje maloljetnog djeteta. Istakao je i da Pašajlić nije počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje u odnosu na Ivanu Ž.

Više puta opomenut

Uroš Pašajlič više puta je opomenut od strane sudije jer je u svojoj završnoj riječi govorio o događajima koji nisu predmet optužnice.

Naposlijetku je rekao da je godinama brinuo o kćerki i da je "bila u najboljim uslovima". Rekao je da je sva njegova pažnja bila usmjerena na kćerku dok nije upoznao Ivanu Ž.

- Pogađa me što sam odvojen od kćerke, žao mi je što je tako ispalo. Bio sam narkoman, imao sam psihičke probleme. Institucija mi nisu pomogle. Žao mi je što sam upoznao Ivanu, nismo bili adekvatan par. Trebalo je da se posvetim kćerki. Pogriješio sam i treba da budem kažnjen. Želim da se liječim, da ne budem narkoman i da jednom budem staratelj, odnosno roditelj, svojoj kćerki - rekao je Pašajlić.

Kako je istakao, ne priznaje da je izvršio krivično djelo nad Ivanom Ž. i "to je sve izmišljotina".

- Željela je da ostane sa mnom, napravila je cijeli cirkus da bi mi se osvetila i da bi ona prekinula vezu. Smišljeno je ušla u ulogu žrtve, njena vještačenja nisu uspjela, ona je izmanipulisala vještake - dodao je.

Dva krivična djela

Uroš Pašajlić se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična djela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao tjelesni integritet i duševno stanje svoje kćerke, maloljetne oštećene L. P.

Time je učinio krivično djelo nasilje u porodici sa krivičnim djelom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke Ivane Ž, na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, prijetio, vrijeđao je i držao zatvorenu u stanu.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih djela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mjere bezbjednosti obaveznog liječenja narkomana i obaveznog liječenja alkoholičara, u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.