OGLASIO SE

Magazinović: Svesrpski sabor, "Svesrpske" manipulacije i povratak u realnost

Vučić i Dodik govorit će o ugroženosti, nužnom jedinstvu, otporu, negirati genocid u Srebrenici, naveo je Magazinović

Magazinović: Istine i činjenice. Fena

Z. K.

8.6.2024

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović oglasio se na društvenim mrežama povodom održavanja "svesrpskog sabora" danas.

On je kazao kako će danas na "svesrpskom saboru" (jer bi samo "srpski sabor" valjda bio nedovoljno srpski) Aleksandar Vučić i Milorad Dodik govoriti o ugroženosti, nužnom jedinstvu, otporu, negirati genocid u Srebrenici, osporavati prijem Kosova u Vijeće Evrope, ponavljati da je Kosovo Srbija. I tako u krug.

- Isti je to Dodik koji je 1996. govoreći o Haškom Tribunalu i Karadžiću i Mladiću izjavio: "Neka sud utvrdi da li su krivi ili ne, a ne da svoju odgovornost svaljuju na leđa cijelog srpskog naroda. Krivica je individualna stvar, pa neka svako ispašta zbog zločina koje je počinio." Isti je to Dodik koji je 2007. govorio "Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica.

Isti je to Vučić koji je u maju prošle godine dogovorio Ohridski sporazum u kojem jasno stoji da se Srbija "neće protiviti članstvu Kosova ni u jednoj međunarodnoj organizaciji".

Isti Dodik i Vučić će (sve)srpski sabor zatvoriti (svesrpskim)vatrometom, osjećati zadovoljstvo jer su još jednom bar na kratko svoje poraze maskirali u pobjede, a onda se u mraku vratiti u realnost koju čine činjenice i istine koje postoje bez obzira šta oni o tome imaju reći – napisao je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.