OPASAN SADRŽAJ

Komšić: "Svesrpski sabor definisao mete i političko-vjersku platformu koja je priprema za novi sukob"

Kreatori deklaracije su spremni čekati i godinama, sve dok im neke geopolitičke okolnosti ne omoguće da krenu u nasilnu realizaciju projekta, kazao je

Željko Komšić. A. Bešić / Avaz

FENA

10.6.2024

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se deklaraciju koja je usvojena na svesrpskom saboru održanom u Beogradu te kazao da deklaracija predstavlja unaprijeđenu i prilagođeniju, u skladu sa trenutnim geopolitičkim stanjem, političko-vjersku platformu koja treba da posluži kao osnova za okupljanje i pripremu za novi sukob.

- Ovom deklaracijom "mete su definisane" kao i način pripreme. Posebno su agresivne odredbe koje se odnose na Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru! Svako podcjenjivanje ove platforme je iznimno opasno! Na isti način je podcjenjivano značenje Memoranduma SANU, a svi znamo do čega je isti doveo! Kreatori deklaracije su spremni čekati i godinama, sve dok im neke nove geopolitičke okolnosti ne omoguće da krenu u nasilnu realizaciju projekta, još iz doba Ilije Garašanina, projekta "Velike Srbije" - kazao je Komšić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.