"IMAJU VAŽNIJEG POSLA"

Cvijanović oplela po Bećiroviću i Berbok: On ne može pričati za BiH, a onda za Zapad

Berbok i njenu stranku glasači na izborima za Evropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u parlamentu FBiH, kazala je

Cvijanović i Dodik. Dejan Rakita / PIXSELL

N. H.

prije 5 dana

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazala je da Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, umišlja da može govoriti u ime BiH, a nakon toga je svoju pažnju okrenula ka Analeni Berbok (Annalena Baerbock). 

Cvijanović je za Berbok kazala da ne može govoriti u ime cijelog Zapada i nadati se da će profitirati napadima na RS. 

- Ponosni smo na "svesrpski sabor", kao i na Deklaraciju koja je tom prilikom usvojena - rekla je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše ocjenu Bećirovića i Berbok da je "svesrpski sabor" najteži napad na Dejtonski mirovni sporazum od 1995. godine: 

- Da su pažljivije čitali, a manje mrzili sve što sadrži pridjev srpski vidjeli bi da je u Deklaraciji jasno izražena posvećenost suštinskom i dosljednom provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Naglasila je Cvijanović da je bilo za očekivati da Bećirović i Berbok imaju važnijeg posla od komentarisanja "svesprkog sabora".

- Berbok i njenu stranku glasači na izborima za Evropski parlament pomnožili su sa nulom, a Bećirovića stranačke kolege u parlamentu Federacije BiH - istakla je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.