BIZNIS

Šta sve strane kompanije traže od bh. proizvođača: Britanskoj firmi treba tapacirung, slovenskoj vrećice sa zatvaračem, ruskoj okovi za namještaj

Piše: Avaz.ba

31.7.2017

Vanjskotrgovinska komora BiH, kao koordinator EEN Mreže FBiH, u saradnji sa partnerima, od ovog mjeseca, pored odabranih ponuda inozemnih firmi iz Baze poslovne saradnje EEN mreže, objavljuje i odabrane ponude iz Baze istraživačke saradnje i Baze tehnološke saradnje EEN mreže.

“Enterprise Europe Network” (EEN) najveća je mreža za podršku malim i srednjim preduzećima u oblasti međunarodne poslovne saradnje, inovacija, prijenosa znanja i tehnologija te saradnje i učešća u programima Evropske unije.

Poznati brend

Sve ponude odabrane su iz baza EEN mreže prema kriterijima prilagođenim proizvođačima i onima koji su izvozno opredijeljeni. Daje se prednost ponudama koje bi, u slučaju realizacije, povećale izvoz iz BiH.

Zanimljivo je pogledati neke ponude za juli i avgust. Tako danska start-up kompanija traži proizvođače posteljina, a portugalska, koja posluje u oblasti obnovljive energije, u potrazi je za trgovačkim partnerima ili distributerima.

Belgijski distributer za obuću i odjeću sa sjedištem u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu u potrazi je za brendovima radi distribucije usluga. Kompanija ima više od 50 godina iskustva. Traže prizvodnju visokokvalitetnih proizvoda od izdržljivog materijala, i to međunarodno poznatog brenda.

Švedska građevinska kompanija traži iskusne stolare za podugovaračke usluge. Firma je osnovana 2003. i specijalnost joj je transformiranje potkrovlja u dobro opremljene apartmane. Rumunska firma specijalizirana za pranje (hemijsko) čišćenje tekstila i proizvoda od krzna traga za proizvođačima opreme i mašina za čistionu.

Obrada lima

Britanska kompanija nudi ugovor proizvođačima ručnih mašina za obradu lima, a kineska kompanija specijalizirana za distribuciju evropskih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, želi da uveze proizvode kako bi proširila ponudu. Britanska kompanija koja se bavi proizvodnjom namještaja, traži dobavljače iverice i tapacirunga kako bi proizveli novu seriju stolica. Početna narudžba bi bila 200 komada, a poželjno je da cijena bude 70 eura.

Slovensko preduzeće u potrazi je za dobavaljačima materijala za pakovanje hrane. Proizvode i prodaju različite mješavine orašastih plodova i suhog voća te traže dobavljače printanih folija za pakovanja i vrećica sa zatvaračem za pakovanje hrane. Kompanija iz Rusije traži proizvođače okova za namještaj i namještaja za interijer, i to stolova, kreveta i ormara na razvlačenje.

Papirna ambalaža za sladoled

Njemački proizvođač sladoleda traži firmu koja proizvodi laminiranu papirnu ambalažu. Klijent je mala prodavnica sladoleda i kafić s vlastitom proizvodnjom sladoleda i isporukom, koji nudi proizvode i u regionalnim supermarketima. Brend je veoma uspješan i vlasnik traži bolju ambalažu. Traže čaše sigurne za upotrebu s hranom, za sladolede izrađene od laminiranog papira, a koje bi mogle da se zamrznu. Partner treba da dostavi čaše i poklopce i odštampa logo i dizajn klijenta na čaši.

Danci zainteresirani za peškire

Brzorastuća danska firma traži proizvođače peškira. Osnovana je 2015. godine i, zahvaljujući brzom rastu, uspostavila je snažnu domaću online prisutnost, uključivši i prodajna mjesta u Belgiji, Bugarskoj, Danskoj, Estoniji, Njemačkoj, Finskoj, Japanu, Holandiji, Švedskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji. Poslovanje je bazirano na odjevnim proizvodima za žene, s fokusom na donje rublje, nordijski dizajn i korištenje eko-tekstila, organskog pamuka...

Širenjem na nova tržišta žele proširiti asortiman i sa peškirima za plažu. Traže male proizvođače, specijalizirane za rad s organskim tkaninama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.