BIZNIS

Regionalni sajam "Ususret turizmu": Žene pokazale kreativnost

Ženski sajam okupio veliki broj izlagača

H. ČALIĆ

22.8.2017

Nakon što je uspješno realiziran projekt "Mreža žena u biznisu", Udruženje MI BOSPO, u saradnji sa sedam udruženja žena iz Gračanice i uz podršku općine, organiziralo je prvi u ovom gradu, a peti u BiH Ženski regionalni sajam "Ususret turizmu" uz poruku "Kupujmo domaće". 

Brojne koristi

Koordinatorica projekta "Mreža žena u biznisu" Jasmina Salkić, prije nego što je sajam otvorila, kazala je kako su višestruke koristi ovog projekta. Uključen je veliki broj žena koje su vješte i kreativne pa proizvode kvalitetne predmete, hranu, igračke...

- Ovdje su članice udruženja žena iz Pribave, Škahovice, Gračanice, Donje Orahovice, Stjepan Polja, Lukavice kod Gračanice, te žene iz Lukavca, Brčkog, Tuzle, Laktaša, Zavidovića i Gunje iz Hrvatske - kazala je Salkić.


Salkić: Koordinatorica projekta

Ukrašeni štandovi

I prodaja na maštovito ukrašenim štandovima je bila iznad očekivanja.

Maida Hadžihasanović iz Udruženja "Kreativci" iz Gračanice, koje je formirano tek prije tri mjeseca, zadovoljna je i posjetom i interesom. A u ponudi su bile rukotvorine, heklanje, nakit...


Hadžihasanović: Zadovoljna posjetom

Mira Čavlović-Jelić, koja je stigla iz Laktaša, prodavala je opanke napravljene od kože, a kazala je da je zadovoljna organizacijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.