BIZNIS

Na ovogodišnjem Forumu 'Sarajevo Unlimited 2017' očekuje se oko 3.000 učensika

Fena

28.8.2017

"Dobrodošli u grad talenata" moto je drugog regionalnog Foruma inovacija "Sarajevo Unlimited 2017", koji će biti održan od 2. do 4. novembra u organizaciji inovacijskog centra Networks, a ove godine okupit će oko 3.000 učesnika.

Izvršna direktorica Networksa Bojana Škrobić-Omerović kazala je da će ovaj forum biti znatno bolji i složeniji od prethodnog te istakla potrebu za organiziranjem ovakvog događaja i za Sarajevo i regiju i talente.

Naglasila je da će ove godine biti 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 start-upa iz BiH i regiona, šest panel diskusija, sajam poduzetništva i inovacija, umjetničkih performansa te brojne radionice na kojima mladi mogu pokazati svoju kreativnost.

- Forum će ove godine dobiti karakter festivala, što znači da će biti zabava i izazov za turizam - kazala je Škrobić-Omerović.

Također je naglasila da je veliki broj kompanija izrazio zainteresiranost za Forum, sa ciljem da predstave svoje inovacije i dobiju povratne informacije od mladih ljudi.

- Zahvaljujući staroj slavi, ove godine nam se pridružuju sve zemlje bivše Jugoslavije i Albanija, čime ovaj Forum dobiva status regionalnog - zaključila je.

Zvanični partneri foruma su Grad Sarajevo, Vlada KS-a, Vijeće ministara BiH, m:tel, Logosoft te Raiffeisen Bank.

Svoju prvu godišnjicu rada u oblasti poduzetništva, edukacija, promoviranja kulture inovacija, Networks je obilježio kreirajući Sarajevo Unlimited, prvu regionalnu platformu za okupljanje vizionara, inovatora, mladih poduzetnika, organizacija, institucija i domaćih i stranih investitora na jednom mjestu.

Prvi Sarajevo Unlimited je u novembru 2016. godine okupio 1.300 učesnika, 35 predavača iz 13 zemlja širom svijeta i najuglednijih svjetskih kompanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.