Foto: Pogon za proizvodnju unutrašnjih igraonica

Od dobre ideje do realizacije

Fabrika "Gaudium" proizvodi igraonice

Autor: H. ČALIĆ
14.11.2017 12:12
A
A
A

Kada se odabere dobar program, pronađu ideje i kada pomogne prijatelj na početku biznisa, uspjeh je zagarantiran. Govori to i priča iz Doboj-Istoka. 

U centru naselja Brijesnica Velika Nisvet Buljić sagradio je fabriku za proizvodnju igraonica. Fabrika ima nekoliko odvojenih pogona. 

Danas je teško udovoljiti svim zahtjevima kupaca od Goražda, Sarajeva, Bihaća, Banje Luke, Bijeljine, Brčkog, Tuzle...

- Prije nego što bilo šta da kažem o razvojnom putu naše firme, moram spomenuti vlasnika trgovačkog giganta "Bingo" Senada Džambića. On mi je na početku dao materijalnu podršku i hrabrio me da uspijem. U njegovim tržnim centrima i danas je dosta naših igraonica. To nikada ne mogu zaboraviti. Podrška je i moja majka Ismeta, direktorica firme. Bez nje i njenog odobrenja ništa se ne radi - kaže vlasnik "Gaudiuma" Nisvet Buljić.


  • Buljić: Pomoć na početku
    Buljić: Pomoć na početku
Tu su i sestre Emina i Nermina, radnici iz Doboj-Istoka, te jedan iz Doboja.  

- Kupili smo jednu zgradu u Maloj Brijesnici i u planu je preseljenje u nove prostore, čime bi se stvorili bolji uvjeti za rad - ističe Buljić.

  • Proizvodnja mreža za golove i koševe
    Proizvodnja mreža za golove i koševe
I na kraju priču ćemo završiti lijepom viješću. Stigla je iz EBRD-a, koji je firmi odobrio poticaj za ostvarenje ISO 9001 standarda i C znaka za izvoz.