BIZNIS

Ahmetspahić-Fočo: Među bonitetno pouzdanim je 85 posto malih i srednjih preduzeća

E. H.

23.11.2017

U Hotelu "Hills" u Sarajevu danas je održana konferencija "Pouzdanost 2017" na kojoj je razgovarano o uspješnosti, profesionalizmu, optimizmu, motivaciji i istinskim društvenim vrijednostima.

Naš glavni grad bio je centar pozitivnih priča i promocije uspješnih domaćih firmi koje se mogu pohvaliti vrhunskim rezultatima.

Priča o uspjehu, sudeći po broju okupljenih zvanica na poslovnoj konferenciji "Pouzdanost 2017", zasigurno je postala inspiracija, motivacija i dodatna snaga za privrednike u BiH.

Konferenciju su po treći put organizirali "Poslovne novine" i "LRC BIS".

Treba napomenuti da je proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja, koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije, a koje već dugi niz godina uspješno radi kompanija LRC.

Zanimljivo je da od 31.554 firme, koje su obuhvaćene analizom bonitetno pouzdanih kompanija, njih 13,5 posto ispunilo kriterije.

Koliku važnost ove firme predstavljaju za privredu BiH govori podatak da ukupan prihod bonitetno pouzdanih kompanija u BiH u prošloj godini čini nevjerovatnih 15,4 milijarde KM.

Upravo ovakve priče su bile glavni povod da prije tri godine pokrenemo projekt "Pouzdanost" i na domaćem tržištu identificiramo firme koje bilježe poslovne rezultate na osnovu kojih se svrstavaju u kategoriju bonitetno pouzdanih kompanija. Nije važno da li ste mala ili velika firma, pouzdanost je univerzalna vrijednost, a u ovom slučaju zasnovana je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja, koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije - rekao je menadžer projekta Damir Damadžić.

Glavna i odgovorna urednica "Poslovnih novina" Alena Ahmetspahić–Fočo kazala je da je među bonitetno pouzdanim kompanijama blizu 85 posto malih i srednjih preduzeća.

- Puno je onih za koje se ne zna dovoljno, a predstavljaju najzdraviji dio domaćeg tržišta. Želimo biti motivacija za nove uspjehe. Kroz projekt "Pouzdanost 2017" nastojimo pružiti priliku kompanijama da se istaknu, jer su to svojim natprosječnim poslovnim rezultatima apsolutno zaslužile – istakla je Ahmetspahić–Fočo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.