BIZNIS

Druga AgMENTOR biznis klinika: Prisustvovala 34 predstavnika agrobiznisa

Eksperti na biznis klinici

Avaz.ba

23.12.2017

Druga AgMENTOR biznis klinika, na kojoj su sudjelovale kompanije i grupe poljoprivrednih proizvođača i poduzetnika iz općina i gradova iz centralne BiH, održana je u Travniku. Cilj je bio omogućiti proizvođačima i prerađivačima iz poljoprivrednog sektora savjetovanje iz oblasti marketinga i prodaje, uvođenja standarda te dobrih higijenskih praksi u proizvodnji mliječnih proizvoda na obiteljskim poljoprivrednim gazdinstvima. 


Direktni upiti

Drugoj od ukupno četiri planirane biznis klinike prisustvovala su 34 predstavnika agrobiznisa iz firmi, zadruga i gazdinstava, koji su kroz direktne upite savjetnicima iz navedenih oblasti mogli dobiti konkretne odgovore, ali i prijedloge za buduće uspješno poslovanje.

Klinika se sastojala iz dva dijela. Na prvom, plenarnom, eksperti su imali priliku da prisutnima predstave sebe i oblast svoje ekspertize te da prođu kroz teme od zajedničkog interesa.

U drugom dijelu, eksperti su dobili odvojene lokacije za direktno savjetovanje sa manjim grupama agrobiznisa ili jedan-na-jedan savjetovanje. Grupe su formirane na osnovu interesa sudionika za specifična područja ekspertize.

Tržišne veze

Za one koji su aplicirali za dodatna savjetovanja i koji ispunjavaju određene uvjete, organizirat će se dodatna savjetovanja iz navedenih oblasti ekspertize.

Biznis klinika realizira se radi poboljšavanja tržišnih mogućnosti i veza za proizvođače i prerađivače iz poljoprivredno-prehrambene industrije. Inače, ovo je jedna u nizu aktivnosti USAID/Sweden FARMA II Projekta. Implementatori ove aktivnosti su Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH (REZ Agencija) i Udruženje građana "Nešto više".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.